dilluns, 29 d’octubre del 2018

Les subvencions als viatges de l'institut fan possible la participació de més alumnat.



COM S'ORGANITZEN ELS VIATGES A L'IES L'OM?

MAR RUIZ I NEREA AGUADO (Alumnes de 4t. Revista El món de l'om)


Fontana di Trevi (Roma)



En el centre IES L'om es realitzen moltes activitats que comporten desplaçar-se a altres països per conèixer noves cultures, noves ciutats i acomiadar-se del centre en els viatges final d'etapa.
Perquè tothom puga accedir a aquests viatges es fan diferents activitats, i fins i tot els participants reben ajudes ajudes externes. En concret les entitats que ajuden són L’AMPA, l'ajuntament de Picassent, i diverses campanyes de venda de loteria, de bombons i colònies, etc.

El municipi de Picassent subvenciona les activitats de cada viatge de final d'etapa per a infantil, primària i secundària. L'ajuntament té 20.000 euros per a aquest objectiu i cal repartir-los entre tots. I depèn del cost et donen més o menys. La finalitat de les subvencions és que moltes persones que no anirien al viatge si hagueren de pagar-lo sencer, amb aquesta petita ajuda sí que puguen.

L’AMPA, que és l’associació de mares i pares, des de sempre subvencionen moltes activitats, i són especialment generosos amb els viatges fora de casa. Aquest any subvencionaran a totes les famílies que siguen sòcies de l’AMPA 4 € per nit de viatge a l’alumnat que participe. Per exemple ja han donat 40€ a cada alumne o alumna dels participant en el viatge a Berlin.

Un altra font d’ingressos per a fer més assequibles els viatges són les diverses activitats que organitzen alguns departaments (per exemple el d’Economia) o la des de la vicedirecció per a recaptar més diners. Una de les activitats amb què molts alumnes tenen més beneficis és amb la loteria s’organitza per a Nadal: aquesta loteria la poden vendre tots els alumnes de 4 d'ESO per al viatge de Roma i de primer i segon de batxiller per al seu viatge a Venècia i per al viatge a la neu que s’està organitzant a l'assignatura d'Educació Física. També hi ha una venda de bombons i colònies que l'organitza José Ramón, el vicedirector, amb un grup d’alumnes interessats.

Els professors al viatjar amb l'alumnat també estan treballant i l’estada fora de casa és normal que no els coste diners, ja que han de tenir cura dels alumnes les 24 hores i són responsables de tot el que puga passar. El cost del seu viatge s’ha de repartir també entre tots els participants, encara que és possible que el Centre faça una ajuda per a dietes de manutenció. Aquest any, per exemple, a Roma aniran un mínim de 4 professors encara que també depèn de la quantitat d'alumnes que vagen, que de totes maneres no seran menys de cinquanta.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada